Saturday, May 1, 2010

Riongggg

Assalamualaikum wbt

fuh lamaaa sangat2 tak update blog. anyway hari ni last day of sem 2. time flies very fast, huh? dulu macam takutttttt sangat sangat sem 2. ye lah senior cerita mcm2 yang mencuakkan aku. tapi betul apa yg depa cerita. memang sakit. sakit, tapi tak lah sampai mati. ;)

Start hari ni startlah study leave utk ausmat21. and hari ni jugak aku pergi Malam Puisi Rionggg!! MasyaAllah best sangat! aku tak pernah ada pengalaman pergi event maam ni, so nilah pengalaman sulung aku, dan aku rasa aku akan pergi lagi lagi dan lagi. :)

Tapi sebelum sampai ke Laman Budaya Shah Alam tu, memang dugaan habis. huhu.. OK alkisahnya mcm ni, dalam perancangan tak ramai yg nak pergi, termasuklah aku. Aku rasa mcm nak rehat je hari Jumaat ni, tapi aku terfikir, aku duduk shah alam ni dah la tak berjalan2 sangat, jadi aku patut pi, at least adaaaaa jugak benda yg aku attend masa duk shah alam ni. haha.. pastu aku pun masuklah dalam list orang yg akan pi. tu pun lepas paah pujuk2 dan aku termakan pujukannya.

OK tup tap tup tap. 10 orang nak pergi. Kereta ada 1. mantap habissss.. jadi aiman pun kena la ikhtiar cari kereta. mmg aiman ja boleh ikhtiar, sebab budak lelaki intec je kaya2, budak pmpuan a levels n adfp je ada kereta, budak ausmat pmpuan sorang pun tadak.

tapi tadi, aiman tak dapat kereta. dan ilia + juniornya + 5 orang dah blah dulu, aku dan lagi 3 orang kena tunggu aiman yg tak dapat kereta lagi.. masa tu agak sedih la..sebab masuk golongan yg ditinggalkan.. :(

Paah tamau tunggu n dah ajak ambik teksi je. jalanlah kaki pulak..pi Esso sek 18, amik teksi. tup tap tup tap, aiman call, cakap dah dapat keta. alhamdulillah takyah naik teksi, sebab aku adalah antara manusia yang tak berani sangat nak naik teksi. jadi syukurr sangat takyah naik teksi.

Pengalaman naik kereta yg dipandu oleh aiman memang pengalaman agak best ye. sebab dia cekap drive. tapi malangnya, secekap2 drive kereta, aiman tetap tak tahu jalan. pergh! sek 18 ke sek 13 kejap je sebenarnya, tapi sbb tak jumpa real venue, jadi agak mendebarkan ye. masuk habis highway segala. isk3. tapi alhamdulillah last2 ada Hilux jadi penunjuk arah. thanks ye izzat, jasamu dikenang. :)

finally sampai pun ke laman budayaaa!! bestt sangat!! disebabkan aku sesat agak lama, jadi sampai lewat. tapi syukur sebab faisal tehrani, fynn jamal n a samad said belum perform. :)
aku sempat tgh FT berpuisi. HEBAT! aaa mmg terkesannn!! lagi pulak Ingin Jadi Nasrallah. mantapp!!!! aa dah la kacak. haha. memang terpana semua penonton, lebih2 pulak aku yg duduk barisa ketiga dari stage. CLEAR ye view aku malam tadi. puas puas puas!! pasut pastu lepas je FT, fynn jamal pulak!! hebatttttt!!!! sangat spontaneous. puisi2nya memang trigger aku utk berfikir. oh ya malam ini temanya ketuhanan dan kemanusiaan. jadi memang menarikk sangat!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sronokkkkkkkkkkkk!!!

oh dah tak larat nak tulis. kesian kat encik Hazman Baharom, sebab tak bole pi malam puisi tadi. sila bersabar ya manusia2 yang terlepas. takpa, tahun depan insyaAllah ada lagi. :)

psstttttttt.. ada orang jealousssss. Nama dia Hazman Baharom... hik3

7 comments:

Hazman said...

i sedihhhh... :(

yui92 said...

best ka dgr org baca puisi? ft tu faisal tehrani? dy ngn basil sapa lg hensem? ehehehe

arsal74 said...

baru ko rasa betapa indahnya bahasa? huhuhuu....

zawani said...

hazman: jangan sedih2 OK. nnt boleh pi lagi. :)

solihin: mesti la zawani ibrahim lagi hensem.

cikgu ipin: ehem saya belajaq pengajian melayu nih. hehe. bangga kan cikgu kan kan kan kan.. hehe

~HuSnA ZuBiR~ said...

haha..ang zawani, kalu sronok tuh...haha..cm nk hbaq satu dunia! :P haha..xpe2..aku pham...btw, len kali, ang la, bawak kreta sndri..senang~ tu pon klu reti la..huhu

p/s:lama aku xkomen kt blog ang..huhu

Mak Su said...

salam kenal... :)

aimanblack said...

ahahah!! ssh owh nk dpt kete tuh..haha